Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще бъде назначен за

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще бъде назначен за
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО стана шеф на Норвежката централна банка

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще бъде назначен за идващия началник на централната банка на Норвегия, заяви в петък всекидневника VG, базирайки се на анонимни източници. Норвежкото държавно управление съобщи, че възнамерява да назначи новия началник на банката в петък. Столтенберг ще размени настоящия централен банкер на Норвегия Ойщайн Олсен. Ръководителят на НАТО сподели, че ще остане отпред на военния алианс до края на мандата си през септември.

Кандидатурата на Йенс Столтенберг за ролята на идващия шеф на централната банка на Норвегия провокира отрицателни мнения от страна на депутатите в Норвегия, напомня " Файненшъл Таймс ". Генералният секретар на НАТО, който е някогашен министър-председател на Норвегия, бе считан за любимец за позицията, която включва контрол над петролния фонд на страната на стойност 1,4 трилиона $ – най-големият върховен фонд в света – откогато се кандидатира преди месец. Партиите с болшинство в норвежкия парламент бяха против кандидатурата му, защото съзряха конфликт на забавни поради разкрития за частни вече́ри с присъединяване на Столтенберг, сегашния министър председател Йонас Гар Сторе и шефа на петролния фонд Николай Танген. 

Опозиционните партии в Норвегия обаче нямаха влияние върху процеса за избор на нов началник на Норвежката банка, защото окончателното решение беше взето от финансовия министър Тригве Слагсволд.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР