Генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Лука Визентини е

...
Генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Лука Визентини е
Коментари Харесай

Генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите е замесен в Катаргейт

Генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Лука Визентини е бил освободен от поста поради връзки с корупционния скандал в Европейския парламент, обвързван с Катар.

Агенция Франс Прес напомня, че Визентини беше задържан през декември като част от следствието по съмнения в корупция измежду евродепутати, свързани с Катар и Мароко.

54-годишният италианец, който беше арестуван за два дни, след което освободен, само че остава обвинен, още тогава беше отхвърлен от борда на Международната конфедерация на профсъюзите, която съставлява 338 профсъюза в 168 страни и територии по света.

Бордът е решил през вчерашния ден, че той към този момент не се употребява с доверието на генералния съвет и ще бъде свален от поста. 

“Лука Визентини към този момент не се употребява с доверието на Генералния съвет (ITC) като общоприет секретар на ITUC ”, се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на конфедерацията. Отбелязва се, че конгресът на МКП ще избере нов общоприет секретар на организацията. Както отбелязва президентът на Конфедерацията Акико Гоно в изказване, “събитията от последните няколко месеца нанесоха забележителна щета на репутацията на МКП… Решени сме да защитим МКП от всяка форма на непозволено въздействие или даже от появяването на такова въздействие. ”

Визентини призна, че е получил 50 хиляди евро от неправителствена организация на някогашен евродепутат, когато към този момент е бил в ролята на лобист. По думите му парите щели да покрият потребностите за акцията му да остане общоприет секретар на Международната конфедерация на профсъюзите. Сега тя следва да организира нов международен конгрес, на който да избере нов представител за тази служба. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР