Генералният директор по европейските въпроси в Министерството на външните работи

...
Генералният директор по европейските въпроси в Министерството на външните работи
Коментари Харесай

МВнР проведе срещу с посланика на Скопие в София заради атаката срещу Бекир Кадриески

Генералният шеф по европейските въпроси в Министерството на външните работи (МВнР) Славена Гергова се е срещнала през днешния ден с посланика на Република Северна Македония в България Агнеза Руси – Попоска. Това оповестиха от Министерство на външните работи на своя уеб уебсайт.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1056
В рамките на срещата е разисквано нападението против съпредседателя на съдружие на българи в гр. Струга Бекир Кадриески.

Българската страна изрази терзание по отношение на осъщественото нахлуване против Кадриески и акцентира нуждата способените управляващи в Северна Македония да подхващат бързи дейности за дейно следствие и правосъдие по случая, показаха от Министерство на външните работи.

По време на срещата бе изтъкнато, че България чака съответни резултати и по останалите произшествия с българи и техни сдружения в Северна Македония.

Кадриески беше атакуван през вчерашния ден преди обед. Започнали да го наскърбяват и му нанесли удари в корема. Мъжът е в болница с болки в корема, вършат му се проучвания.

Посолството на страната ни в Скопие и Генералното консулство в Битоля наблюдават случая, посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов е в контакт с Кадриески, а на място е консулът на България в Битоля.

Днес министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски заяви, че нападателят на Кадриески е открит и арестуван.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР