Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус

...
Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус
Коментари Харесай

СЗО критикува фармацевтичните компании за големите печалби през пандемията

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус прикани фармацевтичните компании да понижат цените на своите препарати, свързани с Covid-19, с цел да станат те по-достъпни за хората по света, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му фирмите извличат големи облаги с високите цени на тези лекарства, които не са по силите на бедните страни. В изказването си Гебрейесус подлага на критика въобще фармацевтичния отрасъл, без да посочва съответни компании. Шефът на СЗО признава, че фармацевтичните компании би трябвало да бъдат похвалени за нововъведенията, само че в същото време споделя, че е недопустимо " животоспасяващи медикаменти да бъдат налични за богатите и недостъпни за бедните ", което по думите му е " духовен неуспех ".

Обикновено фармацевтичните компании оферират препаратите си в три ценови категории, тъй че по-бедните страни заплащат за тях по-малко, в сравнение с по-богатите. Но при основаването на имунизациите против Covid-19 през предходната година доста от богатите страни резервираха за себе си огромни количества от първите доставки, като за бедните останаха дребни количества, показва Българска телеграфна агенция.
И пандемията, и войната са нашата групова контузия, с която всеки се бори самичък
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР