Генералният директор на Световната ядрена асоциация (WNA) Агнета Ризинг, която

...
Генералният директор на Световната ядрена асоциация (WNA) Агнета Ризинг, която
Коментари Харесай

Световната ядрена асоциация ще има нов директор

Генералният шеф на Световната нуклеарна асоциация (WNA) Агнета Ризинг, която управлява организацията от януари 2013 година, ще се отдръпна от поста в края на октомври, с цел да одобри нови провокации, съобщи World-nuclear.org.

Нейното място ще заеме доктор Сама Билбао-и-Леон, която сега е отпред на отдела за развиване на нуклеарните технологии и стопанска система към Агенцията за нуклеарна сила на Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Д-р Леон към този момент е утвърдена от Борда на шефовете на WNA. Тя има богат професионален опит – работила е в нуклеарната промишленост, в университетските среди и в международни организации, в това число Международната организация за атомна сила, и е добре осведомена с всички тематики в нуклеарната енергетика – от нуклеарна сигурност, енергийна и екологична политика до пазари на електрическа енергия и стопанска система.

„ За мен е чест, че получавам опцията да управлявам Световната нуклеарна асоциация. Очаквам с неспокойствие да работя дружно с членовете на Асоциацията, Управителния съвет и Секретариата, с цел да продължим да отстояваме с причини, че нуклеарната сила е чист, благонадежден, доходоносен и нисковъглероден енергиен източник”, съобщи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР