Газпром засега не планира строителство на тови тръбопроводни мощности за

...
Газпром засега не планира строителство на тови тръбопроводни мощности за
Коментари Харесай

Газпром засега не планира нови газопроводи в Европа

" Газпром " към този момент не възнамерява строителство на тови тръбопроводни мощности за експорт на газ в Европа, заяви на конференция представителят на съветския газов монополист Олег Аксютин, представен от ТАСС във вторник.

" В посока Европа към този момент не са взети нови капиталови решения ", сподели той в отговор на въпрос има в проектите на " Газпром " градеж на нови газопроводи за Европа.

По думите му сега газопреносните мощности в Европа и Китай са с потенциал от 330 милиарда куб. метра, от които над 60 % са за Европа

" Газпром " среща компликации пред завършването на последния си огромен план за доставка на газ в Европа – газопровода " Северен поток 2 ", против чиито участници Съединени американски щати постановиха стопански наказания, а редица европейски страни като Полша и прибалтийските републики са срещу стартирането му в употреба. Съвсем дребна част от тръбите по дъното на Балтийско море от съветското за немското крайбрежие остава да бъдат положени, само че не е ясно по кое време ще завърши това

Аксютин сподели още, че компанията сега работи върху сюжети за устойчивото си развиване до 2050 година, които би трябвало да са ясни през май 2022 година Правят се разбори на политическите, икономическите и софтуерните трендове за развиването на международната енергетика в изискванията на повишение значимостта на климатичния фактор, означи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР