„Газпром” е заявила интерес да участва в газоразпределителния хъб „Балкан”,

...
„Газпром” е заявила интерес да участва в газоразпределителния хъб „Балкан”,
Коментари Харесай

„Газпром” потвърди, че „Турски поток” ще минава пред България

„ Газпром” е декларирала интерес да взе участие в газоразпределителния хъб „ Балкан”, което на процедура е публично удостоверение, че втората тръба на „ Турски поток” ще мине през България. Това сподели в Народното събрание енергийният министър Теменужка Петкова.

В формалното известие на газовия колос се споделя: "Газпром “ деликатно следи развиването на плана по разширението на националната газопреносна мрежа на България, която се осъществя от „ Булгартрансгаз “ в сектора от българо-турската до българо-сръбската граница. Компанията е заинтригувана от реализацията на плана и чака 3 фаза от състезанието “.

Петкова разяснява, че страната ни има ангажимент да построи инфраструктура, която да свързва Турция и Варна, само че по-късно би трябвало да изградим втора тръба, която да обезпечи пътуването на горивото до Сърбия. От турската граница до към този момент издигната инфраструктура към Варна ще би трябвало да се изградят още 11 км газопровод.

От хъба към западната ни съседка пък ще се строи трасе от 474 км. Начинанието ще коства общо 2,8 милиарда лева „ Газпром” ще взе участие в третата обвързваща част на пазарния тест, като в хода й ще стане ясно кой резервира потенциал, в какви количества и за какъв брой години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР