Газираните напитки са любими на много хора, най-вече на децата

...
Газираните напитки са любими на много хора, най-вече на децата
Коментари Харесай

Петте най-полезни сока

Газираните питиета са обичани на доста хора, най-много на децата и младежите. Но вредата от тях е безапелационна и потвърдена. Вместо газираното надалеч по-добре е да консумирате сокове.

Сокът от портокал, изключително когато е прясно изцеден, съдържа два пъти целесъобразния дневен банкет от витамин С единствено в една чаша. Витамин С е този, който отстрани свободните радикали. А те вредят на стените на кръвните съдове.

Освен витамин С, сокът от портокал съдържа фолиева киселина. Тя е доста значима за бременните дами, предотвратява прибързано раждане. Също пази плода от неврологични недостатъци като Спина бифида.

Портокаловият сок понижава кръвното равнище на хомоцистеин и аминокиселини, които се свързват с нараснал риск от сърдечни болести и инсулт.

Друг доста потребен сок е този от ябълка. Тоя е богат на калий, който оказва помощ против високо кръвно налягане. Сокът от ябълки не предизвиква киселини, не е калоричен.

 Петте най-полезни сока

Сокът от алена боровинка доставя дневната доза витамин В. С негова помощ ще държите надалеч бактериите от пикочните си пътища. Така ще предотвратявате инфекции на пикочния мехур.

Наблягайте и на сок от морков, който бъка от витамин С и калий. Съдържа каротеноиди. Това са субстанции, които образуват витамин А в тялото. Витамин А оказва резултат върху клетките към линията на очите, лигавицата на носа, външния пласт на кожата и в стомашно-чревния тракт и дихателната система. Чаша сок от моркови съдържа фибри, колкото от две ябълки.

Сокът от домат е богат на витамин С и доста нискокалоричен. Съдържа 40 калории в една чаша. Но е богат на ликопен, който е антиоксидант. Богатите на домати диети водят до по-ниска периодичност на рак на стомаха, а също и забавя растежа на тумори.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР