Газът пак поскъпва. Този път причината е ремонтът на газопровода

...
Газът пак поскъпва. Този път причината е ремонтът на газопровода
Коментари Харесай

Газът пък постъпва. Ще е с повече от 13%

Газът отново нараства. Този път повода е ремонтът на газопровода " Турски поток " в края на юни. Доставките по това трасе ще бъдат прекратени за седмица, което ще докара до дефицит на газ в района и повишение на цените на синьото гориво у нас, заяви изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов.

" Булгаргаз " поставя всички старания и ще обезпечи доставките на природен газ за този интервал. Повече от месец се водят договаряния с Газпром, доставките да бъдат осъществявани по различно трасе през Украйна и Румъния. Това трасе беше употребявано сполучливо по време на ремонтните действия на " Турски поток " през миналата 2020 година Също по този начин " Булгаргаз " води договаряния с други снабдители за обезпечаване на нужните количества на допустими цени. По всяка възможност, тези доставки ще се отразят на цената на газа за юни като покачване, защото се чака те да бъдат доставени на спот-цени. Какво ще бъде отражението им обаче в цената, към този миг не можем да калкулираме, защото договарянията не са завършили ", сподели Павлов.

Окончателното решение аз цените на газа ще бъде взето на 1 юни.

Предложението природният газ да нарастне с близо 13 на 100 от юни ще бъде разисквано в енергийния регулатор.

Тези планове обаче са правени преди две седмици, а през този интервал цените на европейските тържища продължиха да порастват.

Заради това нарастването от идващия месец може да е по-голямо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР