Газ по интерконектора от Гърция ще има. Датата, на която

...
Газ по интерконектора от Гърция ще има. Датата, на която
Коментари Харесай

Спасение за газа! Ето кога започва да тече по връзката от Гърция

Газ по интерконектора от Гърция ще има. Датата, на която синьото гориво, ще потече към България е ясна. Тя е 1 октомври, заяви служебният министър на енергетиката Росен Христов. Той направи това след среща на президента Румен Радев със притежателя и управлението на строителната компания, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция - „ Авакс “ и възложителя на градежа – компанията ICGB.

„ Има някаква убеденост, че планът ще бъде приключен и пуснат в употреба в точния момент. Строителят пое всички задължения, че влизането в употреба ще бъде в точния момент – на 1 октомври по тръбата би трябвало да текат търговски количества газ. Разбрахме се, че в сряда ще създадем среща на обекта и там ще ми дават изискания от мен график – координиран със строителя, подизпълнители, в случай че има такива по избраните действия, и възложителя – в тази ситуация ISCG, който график ще бъде тестван от МЕ и Министерство на регионалното развитие. След това ще следим оперативно всяка активност съгласно този график “, сподели още Росен Христов.

" Ако строителят работи в действителност с интензивни темпове – този период – до началото на  септември за довеждане докрай на строителните действия, както твърди компанията " АВАКС “, най-вероятно този период може да е естествен. В момента интензивно се работи сред ДНСК и надзора и се окомплектова документите, с цел да почистим въпроса с стадиите, с цел да може да го въведем в употреба. Към днешна дата част от проблематичните точки са почнали да се почистват ", сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР