Гайдарска школа откриха в читалището на село Белозем и първите

...
Гайдарска школа откриха в читалището на село Белозем и първите
Коментари Харесай

Студент от ПУ направи нещо изумително, прекрасно в...

Гайдарска школа откриха в читалището на село Белозем и първите искащи към този момент се образоват в нея. 13 деца и възрастни надуват гайдите с копнеж и се събират два пъти седмично. Преподавател им е 22-годишният родопски гайдар Атанас Младенов, който преди две години си купи къща и се засели в Белозем. Наско е студент в Пловдивския университет, последна година, компетентност „ Музикална педагогика “ и по едно и също време с това се изявява с няколко обединения. В креативен тандем е с певицата Сийка Хълбукова и имат публикуван диск, който кръстиха „ Лек за душата от Родопите “.

Свири с другари и в състав „ Родопски чанове “, търсят ги най-много за извеждане на булки, сватби и ловен купони. Роден е в село Оряховец, община Баните, и свири на гайда от шестгодишна възраст. Родственик е на известния родопски артист Младен Койнаров.

" Ние от читалището в Белозем не се съмняваме в гения на Наско и сме сигурни, че един ден децата ни ще се популяризират из цяла България, и то с помощта на техния преподавател ", написаха в профила си ръководителите на читалището.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР