Гастроентерологът Инна Мазко съветва да заложим на гърдите при избора

...
Гастроентерологът Инна Мазко съветва да заложим на гърдите при избора
Коментари Харесай

За отслабващи дами: ето кои части на пилето са най-полезни и кои да избягвате

Гастроентерологът Инна Мазко поучава да заложим на гърдите при избора на пилешко месо , защото тази част от птицата е с най-диетична и вкусна.  Тя съдържа по-малко химически добавки , които могат да се употребяват при развъждането на пилета - хормони и антибактериални медикаменти.

Тъмното пилешко месо нормално се смята за по-вредно. Това е по този начин, тъй като в региона на подбедриците и бедрата добавките при развъждането на птиците се отсрочват в по-големи количества . Затова е целесъобразно да заобикаляме консумирането на тези част от птицата.
 image2_16x9.png Плутон е в Народоосвободителна въстаническа армия ЕРА: какво да чака всяка зодия през идващите 20 ГОДИНИ На фокус
Пилешки гърди или пилешки бутчета? Отговорът зависи от вашите здравословни цели.  Месото в пилешките бутчета е по-мазно от пилешките гърди, само че съдържа около 2 пъти повече желязо и на 3 пъти повече цинк. Но без значение кое от двете ще изберете, предпочъваме ви да премахнете кожата, защото тя е извънредно богата на мазнини.

В този ред на мисли, подсещаме, че  протеините от пилешко се усвояват по-добре, в сравнение с тези от свинското или говеждото .

Важно е да се знае, че месото на птицата е богато на витамини от група В. Неслучайно пилешкият бульон се предлага при настинки и други болести. Витамин В6, съдържащ се в птичето месо, поддържа имунната система, а витамин В5 усъвършенства метаболизма.
 Как да приготвим пиле по 11 разнообразни метода  Как да приготвим пиле по 11 разнообразни метода  Как да приготвим пиле по 11 разнообразни метода  Как да приготвим пиле по 11 разнообразни метода
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР