Гъстият сладък сок от сушени сини сливи има невероятните ползи

...
Гъстият сладък сок от сушени сини сливи има невероятните ползи
Коментари Харесай

Изненадващите ползи на сока от сушени сини сливи

Гъстият сладостен сок от сушени сини сливи има невероятните изгоди за здравето ни. Сокът е потребен единствено, в случай че плодовете са домашни и. Ако не от вас персонално, най-малко от приближен източник. Тази характерна напитка може да лекува проблеми, свързани с храносмилането, пази сърцето и черния дроб, даже укрепва костите. Една чаша със сок от сушени сини сливи обезпечава на организма обилие от витамини и минерали. Той е потребен освен поради самостоятелните си хранителни субстанции, само че и поради съществуването на фибри, дружно с композиция от антиоксиданти.

Ето и какви са някои от изгодите на еликсира:

Има лек слабителен резултат – плодовият сок от години се употребява за облекчение на запек, изключително в преклонна възраст. Важно е да се знае, че запекът може да засегна хора от всякаква възраст и фармацевтичните медикаменти, които се изписват за справяне с този проблем, могат да доведат до проблеми, в случай че се прекали с приемането им. Ошавът от сливи е работеща опция, настояща като натурален слабител – можете да включите тази напитка в диетата си, с цел да запазите вярното действие на храносмилателните процеси.

Може да спре растежа на ракови кафези в дебелото черво – проучване, оповестено в интернационалното списание „ Наука за хранене и витаминология ”, сочи за открит важен резултат на сока от сушени сини сливи против растежа на ракови кафези на дебелото черво.

Предотвратява заболявания на сърцето - защото сините сливи са богати на антиоксиданти, те имат огромен капацитет за попречване и закъснение на доста болести, в това число коронарна болест на сърцето. Фенолните съединения в сушените сини сливи демонстрират, че инхибират окисляването на LDL холестерол (обикновено именуван " неприятен " холестерол), което може да докара до сърдечно-съдови болести. Нивото на калий в сладкия сливов сок също е потребно за здравето на сърцето в дълготраен проект.

Премахва оксидативен стрес - поради високото си наличие на антиоксиданти, ошавът от сини сливи предотвратява вредите, породени от свободните радикали, с които се сблъскваме всекидневно – от химикалите в пластмасите до разнообразни модифицирани храни. Освен това, сините сливи и всички сливови артикули, съдържат обилни количества лутеин и зеаксантин, два каротеноиди, които са в действителност значими за здравето на очите.

Предпазва от болести на черния дроб – друга невероятна изгода на плодовия сок е отбраната, която той обезпечава против болести на черния дроб. В едно осем-седмично изследване, учени откриват възстановяване на функционалностите на черния дроб след въвеждане на сок от сушени сини сливи в режима на хранене. Сред усъвършенстваните индикатори е и ензимът аланин аминотрансфераза, който се освобождава в огромни количества в кръвта, когато черният дроб е повреден.

Укрепва костите – сокът е потребен освен за вътрешните органи, само че и за костите. Той стопира по този начин нареченият „ костен продан ” (процес на резорбция и нов напредък на костите) от ескалацията на прекомерно високи равнища, предотвратява загубата на костна маса, посредством смяна на метаболизма и повишение на антиоксидантна интензивност в костите.

Една чаша сок от сушени сини сливи (около 250 мл) съдържа:

182 калории
44,7 грама въглехидрати
1,6 грама протеин
0,1 грама мазнини
2.6 грама фибри
0.6 мг витамин В6 (28% DV*)
707 мг калий (20 % DV)
0.4 мг манган (19 % DV)
3 мг желязо (17 % DV)
10.5 мг витамин С (17% DV)
8.7 микрограма витамин К (11 % DV)
0.2 мг рибофлавин (11 %DV)
2 мг ниацин (10% DV)
35.8 мг магнезий (9% DV)
0.2 мг мед (9% DV)
64 мг фосфор (6% DV)
0.5 мг цинк (4% DV)

*DV – Daily Values (% DV) = % дневна доза



Как се приема сока от сушени сини сливи:

Сокът може да се комбинира с прясно изцедени сокове от ябълка или круша, с цел да се реализира баланс във усета и консистенцията.

Препоръчително е сокът да се приема без добавена захар.

Родителите могат да употребяват сок от сушени сини сливи като натурален метод за лекуване на запек при бебета и деца.

Препоръчително е да се пие органически сок, в случай че купувате подобен следете за надпис „ без сулфити ” (консервант Е 221).

Може да се приема заран и вечер за възстановяване работата на червата (като добавка в шейкове или смути).

Можете да приготвите и домакински сок от сушени сини сливи, който да съхранявате за 1 седмица в ледник.

Тъй като сините сливи съдържат следи от хистамин, е допустимо (макар и рядко), да се развие алергия към тях, следователно спрете приемането му.

Препоръчително е сокът да не се приема при диария.

Ако постоянно ядете пържени картофи и чипс, и сте пушачи, би трябвало да ограничите приема на сока, поради наличието на химическото вещество акриламид, което се образува при процеса на сушене на сливите.Продължава: Как да: Приготвим сок от сушени сини сливи
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР