Гъшата мас се използва все по-често в ресторантите на запад

...
Гъшата мас се използва все по-често в ресторантите на запад
Коментари Харесай

Готвенето с гъша мас стана хит

Гъшата мехлем се употребява все по-често в заведенията за хранене на запад и в козметичната промишленост. Според специалисти този тип животинска лой е доста по-полезен от свинската. Причината е, че спрямо останалите типове скотски мазнини гъшата мехлем има ниска точка на размразяване – 14 градуса по Целзий. Това я прави и лесноусвоима от организма – твърди се даже, че този тип животинска мехлем се разгражда доста по-бързо от тялото, в сравнение с пилешката или свинската лой.

За съпоставения свинската мехлем се топи на температура повече от 43 градуса, а пилешката - при температура от 37 градуса. Оказва се още, че гъшата мехлем има и потребен състав - в нея се съдържат ненаситени мазнини и химичното ѝ наличие е по-близко до това на зехтина, в сравнение с до маслото.

Не на последно място, гъшата мехлем е вкусна, допълват специалистите. В нея се съдържат към 36 на 100 наситени мастни киселини, повече от 50 % мононенаситени- и 13 % полиненаситени мазнини. За съпоставяне – индикаторите на зехтина са към 75 на 100 мононенаситени и 13 на 100 наситени мазнини.

В Съединени американски щати 315 души на 100 хиляди на междинна възраст всяка година умират в резултат на инфаркт. Във Франция за същия интервал инфаркт получават 145 от 100 хиляди индивида. В региона на Гаскония, където патешкият и гъшият дроб извънредно постоянно участват в менюто на хората, едвам 80 индивида на 100 хиляди умират от инфаркт. Този факт напълно неотдавна притегли вниманието на експертите.

Предполага се, че макар че там употребяват доста повече мазнини, гъшата мехлем е повода хората да имат здрави сърца, изясняват експертите. Все отново учените припомнят, че с нищо не трябва да се прекалява, тъй като и най-полезният артикул може да се трансформира във нездравословен.

 Фоа Гра

Имайте поради, че непрестанно се вършат нови и нови изследвания, свързани с храната и с това какъв брой е потребен един артикул. Ако се храните умерено, без да се отказвате от съответен артикул или да прекалявате с нищо, това сигурно би ви подсигурило крепко сърце и пълностоен живот.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР