Гърция въвежда мерки заради открити в България огнища на африканска

...
Гърция въвежда мерки заради открити в България огнища на африканска
Коментари Харесай

Гърция въвежда извънредни мерки заради огнища на африканска чума в България

Гърция вкарва ограничения поради открити в България огнища на африканска чума по свинете, оповестява електронното издание на гръцкия в. " Та неа ". Според известие на министерството на земеделското развиване и храните на Гърция в границите на една година в България са засечени шест огнища на африканска чума по свинете и 298 инфектирани с заболяването диви прасета, предаВА Българска телеграфна агенция.

Само през първата седмица на 2022 година се следи внезапно повишаване на огнищата на африканска чума измежду дивите прасета, които към този момент са 107. На 6 и 7 януари беше обявено за 19 вторични огнища в региона на Хасково, Кърджали и Смолян, което е наоколо до границата с Гърция, отбелязва изданието.

Гръцката ветеринарна работа оповестява, че африканската чума е заразна болест, което се популяризира измежду дивите свине, само че може да засегне съществено животновъдния бранш като цяло.
свързани новини3943на 07.02.2020
С цел да бъде избегнато влизането на африканската чума на територията на Гърция, се ускорява контролът при намиране на умряло животно, като кръвна проба ще се взима и при починало при пътно произшествие животно.

Ще се следят стадата прасета и дивите прасета. Предвижда се засилен надзор в региони на разстояние от 20 километра от границата с България - Серес, Драма, Ксанти, Родопи и Еврос. Ще се засилят инспекциите на ограниченията в ловните полета, свинефермите и на граничните пунктове.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР