Гърция въвежда допълнителни ограничения в работата на заведения и магазини

...
Гърция въвежда допълнителни ограничения в работата на заведения и магазини
Коментари Харесай

Гърция: Още ограничения за магазини и заведения от 3 януари

Гърция вкарва спомагателни ограничавания в работата на заведения и магазини от 3 януари, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Министърът на опазването на здравето Танос Плеврис предизвести за непоколебим надзор на съблюдаване на ограниченията, които се вкарват до 16 януари.

Ограничава се работното време на заведенията до среднощ. В взаимозависимост от квадратурата се понижава броят на клиентите, като се позволяват единствено имунизирани и не повече от шест души на една маса.

И още: Строго ограничаване на броя на пазаруващите в комерсиалните магазини, като остава наложително носенето на двойна защитна маска.

Засилва се контролът в публичния превоз, където се пътува наложително с двойна маска.

На стадионите да се позволяват фенове не повече от 10% от потенциала и то на безвредно разстояние.

Насърчават се фирмите - както частните, по този начин и държавните да преминат, доколкото е допустимо, към отдалечена работа. Забраняват се ученическите  екскурзии.

Остават непроменени въведените до в този момент ограничавания за влизане в страната. Изисква се негативен тест, без значение от къде се влиза в Гърция. Избирателно се прави тестване на границата. На втория и четвъртия ден от пребиваването също е наложително тестване.

Маските са наложителни и на открито.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР