Гърция установи първи случай на маймунска шарка.Заразеният пациент, който неотдавна

...
Гърция установи първи случай на маймунска шарка.Заразеният пациент, който неотдавна
Коментари Харесай

Първи случай на маймунска шарка в Гърция

Гърция откри първи случай на маймунска шарка.

Заразеният пациент, който наскоро е пътувал до Португалия, е в болница и е в устойчиво положение , заяви Националната организация за публично здраве, представена от

Greece detects first case of monkeypox infection
— Reuters (@Reuters)
Вирусът е открит при първичното тестване . Взети са проби, с цел да бъдат направени още проби.

Миналата седмица Световната здравна организация (СЗО) заяви за появяването на стотици случаи на маймунска едра шарка отвън африканските страни, където нормално се среща заболяването, и предизвести, че вирусът евентуално се популяризира без да се води статистика за това.

Откакто Англия заяви на 7 май за първи път за доказан случай на маймунска едра шарка, бяха доказани повече от 550 случая на заболяването в 30 страни отвън Западна и Централна Африка, където тя е ендемична, заяви СЗО.

Главният специалист по маймунска едра шарка към здравната организация на Организация на обединените нации Розамунд Люис съобщи, че появяването на толкоз доста случаи в огромна част от Европа и в други страни, където не е била следена до момента, "очевидно е причина за безпокойствие и допуска неусетно предаване за известно време ".

Маймунската едра шарка е обвързвана с дребната шарка, която всяка година убиваше милиони хора по света, преди да бъде ликвидирана през 1980 година

Заболяването, което се популяризира посредством непосредствен контакт, протича по-леко, като признаците нормално включват висока температура и обрив, сходен на варицела, който изчезва след няколко седмици.

Всеки може да се болести с маймунска едра шарка, в случай че има непосредствен физически контакт със инфектиран.

Обикновено смъртността при маймунската едра шарка е много ниска, а измежду откритите до момента случаи отвън ендемичните страни няма смъртни случаи.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР