Гърция търси решение за липсата на работна ръка и възнамерява

...
Гърция търси решение за липсата на работна ръка и възнамерява
Коментари Харесай

Гърция ще внася работна ръка от трети страни

Гърция търси решение за неналичието на работна ръка и има намерение да внася служащи от трети страни, въпреки че националистите в Народното събрание са срещу влизане на хиляди чужденци в страната.

Около 300 хиляди служащи не доближават в Гърция главно в строителство, селско стопанство и туризъм. Министърът по миграцията Димитрис Кайридис заяви, че се водят договаряния с няколко страни за публично приемане на служащи от Индия, Молдова, Грузия и Бангладеш.

Договорите са за до 10 хиляди души, съобщи БНР.

В същото време след промени в закона Гърция разреши и на незаконните мигранти да работят в браншове, където има потребност от работна ръка. Правителството предлага и легална работа на 25 хиляди украинци, които са получили леговище в страната.

Фермерите оповестяват, че обичайните преди години сезонни служащи от България и Албания са се насочили за работа към други европейски страни с по-добро възнаграждение и условия.

Според националистическите партии в Народното събрание държавното управление води неверна политика във връзка с незаконните мигранти като им дава оправдание за влизане в страната и в Европейския съюз.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР