Неведнъж сме говорили за проблемите, перспективите пред висшето образование. Какво

...
Неведнъж сме говорили за проблемите, перспективите пред висшето образование. Какво
Коментари Харесай

Президентът Радев призова: Обществото трябва да застане зад академичната общност

Неведнъж сме говорили за проблемите, вероятностите пред висшето обучение. Какво да направи страната, тъй че висшето обучение да се развива по заслужен за нацията метод? Запознати сме с вашите болки, петиции и протестна подготвеност. Според мен не би трябвало да стигаме до тук. Това не е добър сигнал и на открито и към нашето общество. Това съобщи президентът по време на срещата с представители на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в Република България. 

Партиите, които трансформираха Конституцията и заложиха член, че образованието и просвета са висша национална полезност, пропуснаха да прибавят бюджета. Това поражда подозрение в искреността на записанато. Ако желаеме да се развием като съвременна европейска страна, ключът е науката, добави още дъражвният глава. 

Вашата задача би трябвало да бъде подкрепяна и обгрижвана от всички политици. Ние като общества би трябвало да застанем зад вас и да ви подкрепим. Вие сте на открития европейски и теоретичен пазар. Ние като общество чакаме по-високо качество на висшето обучение, уточни Радев. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР