Имаме желание и воля, но в момента няма как да

...
Имаме желание и воля, но в момента няма как да
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС обещаха след изборите да изпълнят исканията на ректорите

„ Имаме предпочитание и воля, само че сега няма по какъв начин да решим проблемите ви, тъй като сме в границите на служебно държавно управление. Промените ще станат след съставянето на постоянен кабинет ”.

Това съобщи Красимир Вълчев, ръководител на просветителната комисия в 49-ото Народно заседание и претендент за народен представител от ГЕРБ-СДС, на срещата с представители на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения у нас. На нея участваха Томислав Дончев и Йорданка Фандъкова от ГЕРБ и Йордан Цонев, Станислав Анастасов и Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

„ Проблем е, че в републиканския бюджет средства няма. Това не значи, че задължението към висшето обучение няма да бъде изпълнен ”, съобщи Цонев.

Депутатът от Движение за права и свободи сподели, че демонстрират корав ангажимент в идващия парламент да предложат решението на казуса с изменение на Закона за бюджета.

„ Ако служебният кабинет откаже, тогава ще търсим опция по различен метод да го създадем, само че задължението ни е безусловно корав. Веднага след изборите ще осъществим настояванията ви “, съобщи Йордан Цонев.

На 20 май държавните университети ще спрат работа в символ на митинг. Причината – неодобрение поради ниско възнаграждение.

В протестно писмо 44 ректори на български университети обявиха, че са непреклонни в настояванията си „ за обезпечаване достигането на междинна брутна работна заплата за университетския състав в държавните висши учебни заведения не по-малка от 180 на 100 от междинната брутна работна заплата за страната и обезпечаване на минимална съществена заплата за най-ниската академична служба в държавните висши учебни заведения не по-малък от 125 на 100 от междинната брутна работна заплата за страната “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР