Гърция се готви да отвори отново границите си за чуждестранни

...
Гърция се готви да отвори отново границите си за чуждестранни
Коментари Харесай

Гърция се готви за безопасно пътуване през лятото

Гърция се готви да отвори още веднъж границите си за задгранични туристи от 1 юни 2021 година, като за задачата приготвя " проект за безвредно пътешестване ". Това твърдят британски медии, написа Монитор.

Според оповестеното досега, туристите ще могат да избегнат наложителната карантина с представянето на негативен PCR тест при идване в страната.

Сега Гърция има наложителна 7-дневна карантина за всички чужденци, без значение от резултата от PCR теста.Започналият развой на имунизиране - както в самата Гърция, по този начин и в страните, от които идват най-вече от посетителите ѝ, връща очакванията за реализирането на летен туристически сезон.

Гръцките управляващи и представителите на хотелиерския бизнес разчитат, че имунизирането ще направи пътуването по-безопасно. Според проектите даването на документ или паспорт за имунизация ще дава опция на чужденците да се придвижват свободно.

Пред гръцкия проект към момента има доста въпросителни, разяснява гръцкото издание " Етникос Кири ".Президентът на хотелиерската асоциация на Гърция Григориос Тасиос разяснява: " Като се има поради, че темпото на имунизиране във Англия доста задминава това в останалите страни в Европа и оттатък, английските туристи ще са измежду най-безопасните, които могат да пътуват тук още от май. "

Скорошно изследване на компанията за съвещания за финансов риск Ernst & Young, представено от " Войс ъф Америка ", откри, че гръцката стопанска система се е свила с 10% през 2020 година поради 80-процентното намаляване на приходите от туризъм.

Гърция е една от страните, които упорстваха за общ европейски имунизационен паспорт, само че се отказа в следствие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР