Гърция призова ЕС да наложи политически и дипломатически натиск върху

...
Гърция призова ЕС да наложи политически и дипломатически натиск върху
Коментари Харесай

Гърция иска ЕС да притисне Турция на срещата във Варна

Гърция прикани Европейски Съюз да наложи политически и дипломатически напън върху Турция за преустановяване на противозаконните си дейности в Егейско море и източната част на Средиземно море, написа вестник " Катимерини ".

Днес ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и българският министър председател ще проведат среща с турския водач Реджеп Ердоган във Варна.

 Във Варна стачкуват поради визитата на Ердоган
Във Варна стачкуват поради визитата на Ердоган

Протестиращите развяха плакати с надпис " Затваряме Варна за диктатори "

Пред радио Sto Kokkino представителят на държавното управление съобщи, че непрекъснатите провокации и нападателната реторика на Турция подкопават районната непоклатимост.

" Турция би трябвало да се върне по пътя на законността и здравия разсъдък, и аз мисля, че това ще бъде задачата на Юнкер и Туск във Варна. Ние също чакаме да забележим каква ще е позицията на Ердоган ", разясни представителят Димитрис Цанакопулос.

 Плакати и митинги във Варна срещу визитата на Ердоган
Плакати и митинги във Варна срещу визитата на Ердоган

Няколко митинга посрещат Ердоган у нас

Важното за нас е Европейски Съюз да окаже политически и дипломатически напън над Турция, с цел да се върне към държание , което няма да води до проблеми в района, добави той.

Цанакопулос също приветства позицията на Европейския съвет през предходната седмица, която приканва Анкара да съблюдава суверенните права на Кипър при изследването и експлоатирането на естествени запаси в сходство с интернационалното и европейско законодателство.

" Важното е, че Европа излезе с единна и решителна позиция ", сподели Цанакопулос.

Европейската комисия заяви, че на срещата ще бъдат разисквани миграцията, енергетиката, битката с тероризма, визите и вътрешната конюнктура в Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР