Гърция предлага промени в европейското законодателство за борба с ДДС

...
Гърция предлага промени в европейското законодателство за борба с ДДС
Коментари Харесай

Гърция предлага ЕС да защитава по-добре разкриващите данъчни измами

Гърция предлага промени в европейското законодателство за битка с Данък добавена стойност измамите, които да включват по-добра отбрана за очевидците, разкриващи такива схеми. 

Злоупотребите и измамите с Данък добавена стойност в европейските страни водят до загуби за бюджета от 40 милиарда евро годишно и това е голяма сума,коментира заместител ръководителят на Европарламента -Димитрис Пападимулис.
Предложената  тактика обгръща две насоки -  доста по-строги санкции за тези, които нарушават закона и въвеждане на механизми, които да подсигуряват ограничение на злоупотребите с най-малко 80 % от сегашните им равнища.
Фиктивният експорт е една от главните схеми за източване на Данък добавена стойност и против него би трябвало да се промени европейското законодателство, предлага Пападимулис.
Необходимо е и присъединяване на жителите в разкриване  на измамите.
В тази тенденция гръцкият евродепутат предлага:
Необходимо е да се подсигурява цялостна отбрана на очевидците,които осведомят и дават показания за крупни случеи на укриване на налози.Това е в полза на цялото общество.
Данъчните измами лишават страните от повече средства да вземем за пример за обучение и опазване на здравето. Така Димитрис Пападимулис обоснова предлагането си по-строги ограничения с измамите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР