Гърция полага усилия за пускането в експлоатация на терминала за

...
Гърция полага усилия за пускането в експлоатация на терминала за
Коментари Харесай

Гърция ускорява процедурата за пускане на LNG терминала в Александруполис

Гърция поставя старания за стартирането в употреба на терминала за полутечен природен газ в Александруполис до края на първата половина на 2023 година Това се случва поради обстановката на интернационалния газов пазар и несигурната обстановка с газовите доставки от Русия, предава БНР, базирайки се на гръцки медии.

Очаква се идната седмица компанията притежател на плаващата апаратура за предпазване и регазификация на полутечен газ Gastrade да разиска съглашение за свързване на терминала с гръцкия народен оператор за транспорт на газ. В сдружението България има дял от 20%.

Терминалът в Александруполис ще бъде обвързван с газопреносната мрежа на Гърция посредством газопровод с дължина 28 км, по който суровината ще се транспортира до пазарите на Гърция, България и по-широкия район - от Румъния, Сърбия и Северна Македония до Молдова и Украйна. Пазарният тест и търговете за доставка, както и други механически аспекти на плана от дълго време са завършили, означават гръцките медии. Сред резервиралите потенциал е и „ Булгаргаз “ с 500 млн. куб. м годишно.

Очаква се плаващата апаратура за предпазване и регазификация на полутечен природен газ край Александруполис да стартира работа следващата година.

Успоредно с процесите по първия терминал край Александруполис, текат и тези за втория плаващ терминал, също във водите край Александруполис. Той също ще бъде създаден от компанията Gastrade.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР