Гърция отвори вратите си за туристи и махна редица ограничения,

...
Гърция отвори вратите си за туристи и махна редица ограничения,
Коментари Харесай

Гърция отвори. Опашки на Кулата

Гърция отвори вратите си за туристи и махна редица ограничавания, наложени поради ковид. Резултатът – светкавична опашка на „ Кулата ”. Трафикът надалеч не е толкоз натоварен, както в интервала на летните отпуски, само че все пак на пункта се получи скупчване. За влизане в южната ни съседка се чака към час.

Пристигащите би трябвало да покажат негативен резултат от PCR тест, антигенен тест или документ за имунизация.

Вечерният час в Гърция е понижен и стартира в 00:30 ч., вместо в 23:00 ч. Системата с есемеси за овакантяване на дома е отстранена, позволено е още веднъж придвижването от област в област.

Търговията се върна към естествен режим на работа с един покупател на 25 квадратни метра.

От 14 май 2021 година тези, които желаят да пътуват от и до островите (с изключение на островите Лефкада, Саламина и Евия) по море или по въздух, е належащо при запазване на билета си да имат документ за имунизация (14 дни след втората доза), отрицателен резултат от PCR тест, осъществен до 72 часа преди пътуването или отрицателен резултат от бърз тест, осъществен до 24 часа преди пътуването. Контролът ще се прави от самолетните компании и фирмите за фериботни билети.  Всички локални и задгранични пасажери на възраст над 5 години ще бъдат задължени да съблюдават тези условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР