Гърция и Великобритания подписаха споразумение за сътрудничество в областта на

...
Гърция и Великобритания подписаха споразумение за сътрудничество в областта на
Коментари Харесай

Атина и Лондон подписаха споразумение за сътрудничество в отбраната и търговията

Гърция и Англия подписаха съглашение за съдействие в региона на защитата, търговията, образованието и други области. Това заяви гръцкият външен министър Никос Дендиас след среща в Лондон с английския външен министър Елизабет Трас. Коментарите на гръцкия министър бяха публикувани от неговата пресслужба.

Дендиас съобщи, че срещата с Трас е включвала " подробни разисквания на въпроси, свързани с защитата и други области, обстановката на Балканите, както и тематики, свързани с вложенията и образованието, цялостния обсег на преди идното посещаване на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис в Обединеното кралство в средата на ноември ".
 Политико: Възражда ли се крайната десница в Гърция? " Политико ": Възражда ли се крайната десница в Гърция?
През октомври 2020 година водачите на гръцката неонацистка партия " Златна зора " получиха дълги присъди за отнемане от независимост, което помогн...

" Дискусиите бяха извънредно значими ", продължи министърът. " Също по този начин успяхме да поговорим за проблемите, с които се сблъскваме по кипърския въпрос, за проблемите на Източното Средиземноморие и за използването на морското право. Имахме опция да подпишем гръцко-британско съглашение, което обгръща всички браншове - защита, търговия, връзки в региона на образованието, всичко, което може да съставлява интерес за двете страни. "

Гръцкият външен министър акцентира, че в този момент би трябвало да може да се конкретизира това съглашение, като се приложи. " Да продължим и да потвърдим, утежняване на връзките с Гърция. Напротив, това е опция за по-близки, по-дълбоки и по-искрени двустранни връзки ", сподели Дендиас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР