Гърция днес подаде жалба до Сърбия, след като товарен самолет,

...
Гърция днес подаде жалба до Сърбия, след като товарен самолет,
Коментари Харесай

Напрежение между Гърция и Сърбия заради авиокатастрофата

Гърция през днешния ден подаде тъжба до Сърбия, откакто товарен аероплан, превозвал муниции за минохвъргачки, се разруши при опит за спешно кацане в Северна Гърция, съобщи Асошиейтед прес.

Гръцкият дипломат в Белград бе инструктиран да подаде тъжба до сръбското държавно управление, с цел да подчертае нуждата гръцките управляващи да бъдат авансово уведомявани за естеството на товара на самолетите, съобщи гръцки държавен чиновник, поискал да резервира анонимност.

Осемте членове на екипажа на товарния аероплан Ан-12, опериран от украинска компания, починаха при злополуката късно в събота край град Кавала. След случая в продължение на два часа в региона имаше детонации. Сръбски публични представители показаха, че самолетът е превозвал 11,5 тона муниции за минохвъргачки сръбско произвеждане за Бангладеш и е трябвало да направи междинно кацане в Аман, Йордания.

Сапьори работят втори ден на мястото на злополуката. Говорителят на противопожарната работа Янис Артопиос съобщи, че след огледа на мястото на злополуката, осъществен от експерти от отдела за нуклеарна, химическа и биологическа отбрана, не са открити рискови субстанции. Смята се, че всички починали членове на екипажа са украински жители, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР