Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в списъка

...
Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в списъка
Коментари Харесай

Русия добави Гърция и Хърватия в списъка на неприятелските държави

Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в листата на неприятелските за Русия страни. Това оповестява пресслужбата на съветското държавно управление, съобщи ТАСС.

В известието се разяснява, че държавното управление е актуализирало листата на непознатите страни, извършващи недружески дейности, ориентирани против съветските дипломатически и консулски представителства зад граница. В резултат на това в листата попадат гореспоменатите пет страни от Европейски Съюз.

В известието се показва още, че Словения и Хърватия няма да могат да наемат в своите дипломатически задачи в Русия съветски жители за сътрудници. За Гърция, Дания и Словакия опциите за наемане на руснаци за дипломатически сътрудници са лимитирани - 34 души за Гърция, 20 души за Дания и 16 души за Словакия.

С нелегитимните си едностранни наказания Европейският съюз настойчиво продължава да се забива в задънена улица, а съответните ограничения довеждат до пагубни последствия за световната стопанска система и сигурност. Това се споделя в публикувано през вчерашния ден изказване на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представено от ТАСС. " На 21 юли Съветът на Европейски Съюз разгласи разширението на нелегитимните едностранни ограничаващи ограничения във връзка с Русия. С това Евросъюзът настойчиво продължава да се забива в задънена улица. На фона на очевидната безперспективност и повърхностност на дългогодишната политика на напън против Русия стават все по-явни пагубните последствия на европейските санкционни извършения за разнообразни детайли на световната стопанска система и сигурност, в това число и на страните членки на Евросъюза ", означи говорителката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР