Гърците вече ще се по мейла. Такава улеснена възможност да

...
Гърците вече ще се по мейла. Такава улеснена възможност да
Коментари Харесай

Гърците вече се развеждат по мейла

Гърците към този момент ще се по мейла. Такава улеснена опция да сложат завършек на брака си им дава страната.

В гръцкия държавен вестник към този момент е оповестено решение, което реграментира метода, по който може да бъде получен по взаимно единодушие посредством единния дигитален портал на обществената администрация, заяви АНА-МПА.

Процедурата се прави посредством особено приложение, благодарение на което двете страни заобикалят съдилищата. Вместо да се разкарват до правосъдната зала, с акредитиран юрист може да разтрогнат брака си по електронен път.
свързани новини2428на 30.12.2021
Процедурата включва вход в приложението и започване на процеса по развода, основаване на ново дело, добиване на данни от гражданския указател, въвеждане на окончателния план за съглашение.

Отново онлайн се прави потвърждаване на данните и изчакване на удостоверение от юриста на насрещната страна, както и изчакване на удостоверение от страна на съпрузите, приключване на избран период, легализация от нотариус и автограф на окончателния акт.

По електронен път е и завършването на процедурата, включително и анулиране на църковния брак, в случай че има подписан подобен, както и ограничения за отбрана на персоналните данни. И най-накрая - влизане в действие на развода.

Не е ясно дали цифровото бъдеще или COVID-пандемията е ускорила навлизането в живота на гърците на електронния бракоразвод, само че сигурно това ще им спести време и средства.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР