Гърците масово се тестват, поради силното разпространение на варианта Омикрон

...
Гърците масово се тестват, поради силното разпространение на варианта Омикрон
Коментари Харесай

Масово тестване на гърците поради силното разпространение на Омикрон



Гърците всеобщо се тестват, заради мощното разпространяване на разновидността " Омикрон " в страната. Мерките се съблюдават под опасността от високи санкции.

При температури към 20 градуса гърци и туристи в неделния ден са на разходка по брега на морето. Заведенията са цялостни с клиенти.

Гърците чакат на опашки, с цел да се тестват през днешния ден. Необходим е отрицателен тест, с цел да отидат на следващия ден на работа. Други се опасяват, че по празниците са контактували с доста хора и има възможност да са  инфектирани.

С 50 хиляди евро глобиха частно лице, което е провело новогодишно събиране на 400 души. Затвориха  заведения за неспазване на ограничаващите ограничения.

По-нисък растеж демонстрира броят на инфектираните за последното денонощие, само че в идващите дни се чакат още веднъж доста високи стойности.

Министърът на опазването на здравето Танос Плеврис заяви пред медиите, че в тежко положение са приети в болница единствено носители на коронавирусния вид Делта. Здравните управляващи в Гърция записват висока интензивност на разновидността Омикрон, който обаче протича с по-леки признаци.

Правителството заяви, че отпуска помощи за заведенията, които останаха затворени заради ограничаващите ограничения.

От през днешния ден в Гърция нарастна кафето с 10 евроцента. Цената към този момент включва налог за пластмасови чаши и сламки. Въпреки това, с кафе в ръка гърците употребяват слънчевото и топло време за разходка по брега на морето.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР