Гарантира ли високата (или пък ниската) цена качеството и свежестта

...
Гарантира ли високата (или пък ниската) цена качеството и свежестта
Коментари Харесай

Трикове, с които да разберем дали храната е прясна и качествена в магазина

Гарантира ли високата (или пък ниската) цена качеството и свежестта на продуктите на своите консуматори?

Истината е, че бихме могли да преценим свежестта и качеството на част от продуктите, които сме си набелязали, още до момента в който сме в супермаркета или даже на пазара. За страдание обаче за друга част от продуктите можем да дадем последна оценка едвам тогава, когато към този момент сме се прибрали вкъщи и сме разопаковали храната. Или пък, когато извадим храна, която към този момент е била известно време в нашият ледник.
Искате ли да давате два пъти по-малко пари за храна? Последвайте тези 3 съвета
Храната е главното перо в бюджета на българските семейства. Ако оставяте половината си заплата в супермаркета, само че ви се желае да пром...
Прочети повече
Сега ще ви дадем някои отговора, които несъмнено биха ви били много потребни!

Яйца. Какво знаем за тях? Освен че са богати на доста потребни субстанции и витамини, яйцата се класифицират и като СУПЕРХРАНИ. За да извлечем оптимално доста изгоди от тях е нужно да знаем: Кога едно яйце е прясно и изцяло годно за консумация?!

Един от признаците за това, че яйцето е прясно е, когато го счупим и видим същността му. Ако жълтъкът е в средата, това е ясна индикация, че всичко е наред. Ако пък е плосък, а не обемен (какъвто би трябвало да бъде) – не го консумирайте. Забележите ли, че белтъкът на самото яйце  се разлива и няма избрани граници, това също е явен знак, че яйцето е негодно за консумация.

„ Бабини трикове “ оказват помощ при определянето на годността на яйцето, без то да бъде авансово счупено. Ако вземем едно яйце, сложим го в съд с вода и то остане на дъното – яйцето е годно за изразходване, в случай че единият му край изплува е индикация, че то не е прясно, само че към момента би могло да бъде употребявано. Изплува ли на повърхността цялото яйце обаче, не трябва да се колебаете да го изхвърлите неотложно!

Можем ли да разберем дали Авокадото е готово за консумация? Отговорът е „ ДА “! Много е елементарно! Просто ревизираме неговата „ опашка “.
Ако „ опашката “ на авокадото е тъмна на цвят и се отделя извънредно елементарно и безпроблемно – то авокадото ви е изцяло узряло.
Не съумеете ли да я отстраните, значи плодът към момента не е узрял задоволително, затова не е подготвен за консумация.

За почитателите на Тиквата знаем различен трик.
За да съумеете да определите какъв брой хубава и узряла е вашата тиква, просто почукайте с ръка по нея. Вслушайте се доста деликатно, в случай че кънти
на кухо – значи тя несъмнено е узряла.
Изключвайки кухия тон, който дочуваме от вътрешността на тиквата.. от външната си страна плодът би трябвало да е корав.

Киселото мляко, което е изгубило първичния си тип след отваряне на опаковката и е получило жълтеникава течност на повърхността си, също е годно за консумация. Счита се, че тази течност е богата на хранителни субстанции и е изцяло безвредна. За да получите гладка консистенция на млечния артикул е нужно просто да го разбъркате добре!

Рибата, която сте закупили би трябвало да има разтегливост. Това елементарно може да се ревизира, като я натиснете с пръст и тя незабавно се върне в предходната си форма. Люспите и би трябвало да са здрави и да не се отлепват елементарно, а очите на рибата НЕ би трябвало да бъдат в бял цвят.

Пиле. Около пилето ви не трябва да има течност. Замразено, одеве извадено от фризера, или пък таман закупено пиле, плуващо във вода е явен знак. Това пиле не трябва да се употребява, тъй като би могло да бъде рисково. Следете деликатно и за цвета на кожата на пилето, в случай че то има доста алена кожа, най - добре избегнете потреблението му.

Лимони. Зрелият лимон може елементарно да бъде избран за подобен с просто око. Нужно е да има наситено жълт цвят, а кората му да е гладка.
Зеленикавите и бледожълти нюанси подсказват, че лимоните са развалени и не трябва да ги купувате.

Кафето. Цели 85% от българите употребяват постоянно кафе. Реалният тип на кафето е под формата на зърна. Именно поради това, когато си купуваме мляно кафе, ние не постоянно сме наясно какво тъкмо съдържа то и усилваме опцията да приемем артикул с не доста ясна консистенция.

Към него биха могли да бъдат добавени всевъзможни съставки като: жълъди, царевица и други.
За да избегнете това отчаяние и да се насладите на една в действителност ободряваща и добра напитка, просто си го купувайте в истинския му тип, а точно на зърна.

 
Грешките при извършване на покупки, които ни костват СКЪПО!
Пазарувате без списък Да вършиме лист не е остаряло! Това е потребно, тъй като по този начин освен няма да забравите нещо, само че и няма да купите...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР