Гаражът на депутат от френската управляваща партия е опожарен, а

...
Гаражът на депутат от френската управляваща партия е опожарен, а
Коментари Харесай

Антиваксъри подпалиха дома на френски депутат, престъпниците се издирват

Гаражът на народен представител от френската ръководеща партия е опожарен, а стена е надраскана с графити от обвинени антиваксъри, до момента в който държавното управление се готви да затегне законодателството за ваксиниране на фона на растящия брой на инфектираните, оповестява " Ройтерс ".

В Шамбли, северно от Париж, къщата на Паскал Боа - народен представител от ръководещата партия LREM на президента Еманюел Макрон - е атакувана в нощта на вторник против сряда, като колата и гаражът му бяха запалени и графити са нарисувана на стената, която е към къщата му.

" Такива незаконни дейности на заплашване не са допустими в една народна власт ", сподели вътрешният министър Джералд Дарманин в акаунта си в Twitter в четвъртък, добавяйки, че полицията е почнала следствие.

Фрази са изписани и на стената в офиси на депутата от LREM Карол Бюро-Бонард в Нойон, на север от Париж през последните седмици.

" Притеснително е, че някои хора споделят, че ограниченията за битка с епидемията вършат Франция да наподобява като тирания. Трябва да отидат да прегледат някои други страни и да помислят за обстановката в лечебните заведения, където множеството пациенти с Коронавирус са неваксинирани ", сподели Дарманин.

Изправено пред скок в новите инфекции с COVID-19 - с рекордно високо равнище от над 208 000 нови случая, обявени в сряда - правителството ще изисква хората да покажат доказателство за имунизация, с цел да влязат на доста публични места от 15 януари.

" Изправени пред деградация и закани към определените чиновници на републиката, изпратих строги инструкции до префектите да засилят сигурността и откриване на причинителите. Никакво заплашване няма да бъде толерирано. "

Френското държавно управление вкара нови ограничавания в опит да спре разпространяването на разновидността Омикрон, оповестява " Политико ".

Маските ще бъдат наложителни навън във френската столица от петък, едно от няколкото нови ограничавания, въведени за закъснение на разпространяването на разновидността.

Парижката полиция разгласи в сряда, че хората на възраст 11 и повече години ще би трябвало да носят маски навън и във всички публични места. Допускат се някои изключения, в това число за хора, които спортуват.

Премиерът Жан Кастекс описа в детайли по-рано тази седмица за поредност от нови ограничавания, включително задължителната работа от у дома най-малко три дни в седмицата, започвайки от началото на януари. Компаниите, за които се откри, че нарушават това предписание, могат да бъдат санкционирани до 50 000 евро, сподели министърът на труда Елизабет Борн в четвъртък.

Очаква се държавното управление да разгласи нови правила за карантина до края на седмицата. Франция ускорява напъните си за имунизация.

Външните събирания ще бъдат лимитирани до 5000, само че държавното управление не се произнесе дали акциите за президентските избори през април ще бъдат подложени на такива ограничавания. Кастекс каза, че през новата година ще се събере комисия, която ще събира всички политически партии, с цел да разиска и дефинира съответни правила.

Франция също затегна ограниченията преди Коледа за пътувания от Обединеното кралство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР