Габровската фирма „АМК – Задвижваща и управляваща техника“ ЕООД получи

...
Габровската фирма „АМК – Задвижваща и управляваща техника“ ЕООД получи
Коментари Харесай

Габровска фирма с първа награда на германската икономика

Габровската компания „ АМК – Задвижваща и ръководеща техника “ ЕООД получи първа премия на немската стопанска система в категорията „ Малко и приблизително дружество “. Отличието бе връчено на шефа на компанията инж. Калоян Иванов в четвъртък – 25 януари 2018 година, на публична гала в аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, заяви Gabrovo News.

За четиринайсти път Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди предприятия, съдействали за развиването на българо-германските стопански връзки. Събитието се състоя в наличието на президента Румен Радев, ръководителя на ГБИТК Тим Курт, посланика на Германия в България Херберт Салбер и ректора на Софийския университет проф. Атанас Герджиков.

„ АМК – Задвижваща и ръководеща техника “ e част от немския холдинг „ AMK “, който е един от водещите в света производители на електродвигатели, електрически задвижвания и ръководеща техника. Компанията в Габрово има оборот от 4,35 млн. евро за 2017 година (с 34% повече по отношение на 2016 г.). Причина за разширението на индустриалните мощности е стартирането на серийно произвеждане за нов немски клиент.

95% от годишния оборот на компанията се осъществя посредством клиенти в Германия и Словения. „ АМК България “ разполага с развоен отдел, работещ върху новаторски планове за индустриален програмен продукт и хардуер, някои от тях се отнасят за Индустрия 4.0 и са значима част от портфолиото на „ АМК Германия “. В момента във компанията работят 135 души (с 12% повече по отношение на 2016 г.). През 2018 година „ АМК “ ще означи своя 20-годишен празник.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР