Габриел заяви, че стратегията за бъдещото ѝ управление е базирана

...
Габриел заяви, че стратегията за бъдещото ѝ управление е базирана
Коментари Харесай

Кабинет на трите А-та: Какъв е управленският план на Мария Габриел

Габриел съобщи, че тактиката за бъдещото ѝ ръководство е основана на трите А-та - амбиция, престиж в Европа и уговорката към хората.

" Първото е упоритост - да покажем, че сме способни да съставим държавно управление с екип, чиито решения не се спускат, а се основават и извършват взаимно. Второто А е престиж на България в Европа, в случай че участваме интензивно в процесите в Европейски Съюз. И третото - най-важното, е задължението към хората, към българите. Ние всички имаме ангажимент да работим по този начин, че хората да имат по-спокойно всекидневие и по-достоен живот ", каза номинираната за министър-председател. 

Освен поръчката за правосъдна промяна с настояването за освобождението на основния прокурор Иван Гешев, Мария Габриел очерта и 10 целта, по които ще работи, като първите осен от тях по думите ѝ би трябвало да бъдат изпълнени в кратковременен и средносрочен проект, а последните два - в дълготраен, защото ще имат съществено отражение в бъдещия живот на българските жители. 

Ето какви са 10-те акцента в управническата стратегия на възможен кабинет " Габриел ":
план за излизане от политическата рецесия и организация на работата на институциите; стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджета; правосъдна промяна, приемане на главните закони, механизъм за следствие на основния прокурор, промени в КПКОНПИ и нейното делене на комисия с проверяващи функционалности и комисия по лишаване на нелегално добито имущество, конституционна промяна, в това число и искане във Висшия правосъден съвет за освобождение на основния прокурор Иван Гешев за уронване престижа на правосъдната власт; справянето с инфлацията и растежа на цените, както и превъзмогването на отрицателните последствия за икономиката; приемането на България в еврозоната, като датата ще зависи от бюджета и неговите параметри с дефицит; преодоляването на закъснението по оперативните стратегии с акцент към животновъдите, в това число и осъществяването на Плана за възобновяване и устойчивост; подобряване на сигурността на българските жители, превъзмогване на битовата престъпност, войната по пътищата, миграционния напън, участието в Шенген, рационализация на армията, интензивно присъединяване на България в европейските политики за сигурност и съблюдаване на уговорките на страната, свързани с участието в НАТО; ускоряване присъединяване на България в стратегиите, свързани с модернизацията на страната в областта на науката, нововъведенията, образованието, културата, в стратегически браншове, свързани със зеления и цифровия преход, в това число и цифровизация на обществения бранш, вложения в младите хора; преодоляването на районните различия; опазването и подобряването на здравето посредством ефикасна здравна политика.
Пред Мария Габриел в този момент предстоят диалози с представители на останалите политически сили от Народно събрание. След като от ПП-ДБ не се явиха в посочения от ГЕРБ-СДС час, следва Габриел да се срещне с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. 

Тя беше безапелационна, че основната дума при диалозите с другите партии ще бъде " разговор ".

" Диалог сред парламентарните групи по съответните цели в кратковременен и средносрочен проект, които да са цели за България и българите. Именно поради това, с цел да осъществим тези цели, имаме потребност от работещо държавно управление, носещо отговорност ", акцентира претендентът за министър председател на ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР