Гъбите намеко са едни от най-известните в Япония. Те имат

...
Гъбите намеко са едни от най-известните в Япония. Те имат
Коментари Харесай

Непознатите гъби с удивителен вкус: Намеко

Гъбите намеко са едни от най-известните в Япония. Те имат мек земен мирис с нотки на кашу. Добър източник са на витамини като тиамин, рибофлавин и ниацин, както и на минерали като калций, калий и натрий. Известни като Намерако на японски език, безусловно се превеждат като " глупава гъба ".

Глутиновото покритие върху гъбите работи като натурален сгъстител и в продължение на епохи се употребява в супата мисо в Япония. Отлични са и за подготвяне на ризото.

В допълнение към удивителния усет, който прави намеко известна съставна част в разнообразни азиатски храни, тя също е известна в тази просвета с многочислените си лечебни свойства. Много азиатци считат, че яденето на тази гъба постоянно ще спомогне за повишение на устойчивостта на организма против стафилококи.

Гъбите намеко са извънредно потребни и за следните здравословни проблеми: намаляват холестерола, борят се с депресии, имат противоракови свойства и покачват имунитета.

 Непознатите гъби с изумителен усет: Намеко

Понижавайки неприятния холестерол гъбите са от значително значение за предотвратяването на разнообразни сърдечно-съдови болести като атеросклероза, инфаркт и инсулт.

Гъбите са богат източник на калций, който е главно хранително вещество в образуването и здравината на костите. Стабилното съществуване на калций в диетата може да понижи възможностите ви за развиване на болести като остеопороза и може също по този начин да понижи болката в ставите и сковаността, която е обвързвана с деградацията на костите.

Гъбите намеко оказват помощ да се отстраняват свободните радикали, които са рискови съединения, отделящи се по време на метаболитните процеси на клетките и могат да се разпилян по цялото тяло, причинявайки обилни увреждания и болести.

Така се покачва имунитета и се усъвършенства цялостното положение на организма. Ядейки гъбите намеко освен ще внесете нотка екзотичност в менюто си, само че и ще подобрите здравето си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР