Г-7 постигна обща позиция по отношение на войната в Близкия

...
Г-7 постигна обща позиция по отношение на войната в Близкия
Коментари Харесай

Г-7 призова за хуманитарни паузи в Близкия изток

Г-7 реализира обща позиция във връзка с войната в Близкия изток. Водещите в света страни призовават да бъдат позволени доставките на помощи за страдащото цивилно население в линията Газа.

След съвещания в Токио външните министри на седемте водещи индустриални страни реализираха единодушие по обща позиция по отношение на спора в Близкия изток.

Те осъдиха терористичната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври, поддържаха правото на Израел на самоотбрана и приканиха за " филантропични паузи ", с цел да се форсира доставянето на помощи за палестинското цивилно население в линията Газа, се споделя в изказването на основните дипломати на Г-7.

Необходими са " незабавни дейности ", с цел да се помогне на цивилното население в обсадената крайбрежна зона, което се нуждае от храна, вода, медицински грижи и заслон.
Г-7: Незабавно освобождение на заложниците - без условия
По израелски данни на 7 октомври терористите от Хамас, която ръководи линията Газа, и други екстремистки групировки са нахлули в южната част на Израел и са умъртвили там над 1400 души. Екстремистите са отвлекли към 240 души в линията Газа. Мащабното нахлуване провокира най-новата война в Близкия изток.
Г-7 поддържа решението с две страни
Държавите от Г-7 приканиха за неотложно освобождение на всички заложници без предварителни условия. Те подчертаха смисъла на отбраната на цивилното население в сходство с интернационалното филантропично право. Единственият метод за реализиране на обективен, дълготраен и сигурен мир остава решението с две страни. В документа се показва:

„ Израелците и палестинците имат еднообразно право да живеят в сигурност, достолепие и мир. В документа се показва също: Ние отхвърляме антисемитизма и ислямофобията във всички форми в нашите общества и по света. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР