Г-7 одобри въвеждането на ценови таван на руския петролГрупата на

...
Г-7 одобри въвеждането на ценови таван на руския петролГрупата на
Коментари Харесай

Вечерни новини: Ценови таван за руския нефт и газ; Шистовите резерви на България

Г-7 утвърди въвеждането на ценови таван на съветския нефт
Групата на седемте най-богати народи (Г-7) в петък се споразумя за въвеждането на ценови таван на вноса на съветски нефт и нефтени артикули. Групата се пробва да ограничи способността на Кремъл да финансира войната в Украйна, само че и да отбрани по-добре потребителите на фона на растящите цени на силата, предава CNBC.
Фон дер Лайен поддържа таван на цената на съветския газ
Европа би трябвало да наложи таван на цените на съветския тръбопроводен газ, сподели в петък ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Целта е да се пресекат опитите на съветския президент Владимир Путин да манипулира енергийния пазар на блока, написа Reuters.
Спас Русев дефинитивно излезе от Vivacom
Спас Русев, който бе главен акционер в „ Българска телекомуникационна компания “ (оперираща под марката Vivacom) преди продажбата ѝ на United Group, дефинитивно е излязъл от сдружението. От 26 август 2022 година той не е част от Надзорния съвет.
Резервите от шистов газ може да обезпечат България за столетие
Темата за рандеман на шистов газ беше настояща преди 10 години. В интервала 2010 – 2011 година в Министерството на енергетиката са подадени седем заявки за търсене и изследване на петрол и газ от две задгранични компании – " Шеврон България Холдинг ", със деклариран интерес за две площи в Североизточна България, и " Интегрити Тауърс Инк ", със заявление за общо пет площи, четири от които още веднъж са в Североизточна България.
България се задейства в привличането на арабски вложения
България и Обединените арабски емирства придвижиха дълго чаканото Споразумение за поощряване и взаимна отбрана на вложенията сред двете страни. Според служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов точно неналичието на стратегическия документ, за който другояче се приказва и упорства от дълго време, е може би главната спънка да няма повече и по-големи арабски планове в страната.
АПИ отвори офертите в поръчките за зимно разчистване
Агенция " Пътна инфраструктура " отвори офертите в публичните поръчки за избор на реализатори за зимно поддържане и възстановителни работи при спешни обстановки по републиканските пътища за зима 2022/2023 година Днес са отворени офертите за зимното разчистване на автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Струма “ и „ Марица “, както и за републиканската мрежа в регионите за обмисляне – Северозападен, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен регион. Срокът за подаване на офертите за Северен централен регион е до 5 септември, а офертите ще се отварят на 7 септември.
Служебната власт видя прогрес при интерконектора с Гърция
Строителството на интерконектора с Гърция, който ще обезпечи по този начин нужните количества азерски газ на България, напредва. Това стана ясно след поредна ревизия на място, направена от районния министър Иван Шишков. По думите му действителната употреба на оборудването може да започва от 1 октомври. Той добави, че страната ще направи всичко по силите си това да се случи в период.
„ Голяма победа за Америка “: Micron влага $15 милиарда в нов цех за чипове
Micron Technology Inc ще влага към 15 милиарда $ през идващите 10 години в ново оборудване за произвеждане на чипове с памет в Бойс, Айдахо, където е основана, заяви компанията. Новината следва приемането на огромния Закон за чиповете в Съединени американски щати, който планува федерални дотации и заеми за съвсем 53 милиарда $, с които да се даде подтик на промишлеността.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР