Футболният гранд на Северна Македония Вардар (Скопие) за първи път

...
Футболният гранд на Северна Македония Вардар (Скопие) за първи път
Коментари Харесай

Македонски гранд изпадна за първи път в историята си

Футболният гранд на Северна Македония Вардар (Скопие) за първи път в историята си изпадна от футболния хайлайф. Това стана факт след провалянето с 0:1 като посетител на Струга в мач от 32 кръг.

Така един кръг преди края Вардар заема предпоследното място в класирането с 31 точки, на четири зад Ренова (Тетово), който е на 10-а позиция. Грандът от Скопие е 11-кратен първенец на страната и има извоювани пет национални купи. През сезон 2017/18 даже игра в групите на Лига Европа.

През 2011 година Вардар също приключи измежду изпадащите в шампионата на страната, само че тогава оцеля в елита по административен път, откакто се сплоти с Миравци.

Този път такава скица не се задава и грандът от Скопие ще би трябвало да играе във втора дивизия, където ще има за компания последния в класирането Беласица (Струмица), който е с актив от 17 точки и от дълго време загуби шансове за избавление.

Сигурен първенец на Северна Македония е Шкендия, който има задатък от 16 точки пред подсигурилия си второто място Шкупи. В последния Струга и Македония Гьорче Петров ще водят неприсъствен спор за третата позиция и място в евротурнирите. Струга гостува на Силекс, а Македония Гьорче Петров ще играе с Вардар.

Другата конспирация е обвързвана с участниците в баражите за оцеляване. Осмият Академия Пандев (Струмица), деветият Силекс (Кратово) и десетият Ренова са разграничени от три точки. Един от тях ще оцелее в първа дивизия, а останалите два отбора ще се борят да запазят елитния си статут. Академия Пандев играе с Борец (Велес), а Ренова приема Работнички (Скопие).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР