Футболните страсти продължават на ниво национални отбори. Жребият за Евро

...
Футболните страсти продължават на ниво национални отбори. Жребият за Евро
Коментари Харесай

Букурещ е домакин на жребия за определянето на групите за Евро 2020

Футболните пристрастености не престават на равнище национални тимове. Жребият за Евро 2020 ще се организира от 19 часа в Букурещ. Тази вечер ще стане ясно разпределението им по групите за шампионата през лятото на идната година. Румънската столица ще е хазаин на четири срещи от шампионата. Водещи на церемонията ще са Корина Караджа журналистка от Pro TV и португалеца Педро Пинто.

Двадесет тима към този момент са се класирали и има още четири свободни места в четвърта урна. Националният тим на България се докопа до баражите и ще играе за място на Евро 2020 против Унгария. Двубоят е на 26 март на Националния стадион "Васил Левски ".

Предварително е известно, че в случай че България се класира за финалите на Евро 2020, тя ще бъде в група "F ", а лидер там е Германия. Разпределението само че урни преди жребия е:

Първа урна : Италия, Англия, Белгия, Испания, Украйна и Германия,

Втора урна : Франция, Полша, Швейцария, Хърватия, Русия и Холандия,

Трета урна : Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция и Чехия,

Четвърта урна : Финландия, Уелс, плейоф А, плейоф В, плейоф С и плейоф D.

Разпределението по урни беше ясно още с края на квалификациите.

Европейското състезание по футбол 2020 е 16-то по ред, проведено от УЕФА. То ще се организира в 12 града в 12 разнообразни европейски страни от 12 юни до 12 юли идната година. Португалия завоюва последния шампионат през 2016 година. Според някогашният президент на УЕФА Мишел Платини това, че шампионата ще се организира в няколко страни е "романтично " еднократно събитие в чест на 60-я "рожден ден " на Европейското състезание. Победителят ще завоюва правото да взе участие през 2021 година в Купата на конфедерациите. Стадион "Уембли " в Лондон ще бъде хазаин на полуфиналите и финалa на шампионата.

Стадион "Уембли " е ситуиран в лондонското предградие Уембли. Със своите 90 000 седящи места стадионът е вторият по величина в Европа след стадион "Ноу Камп " в Барселона и най-големият в света измежду стадионите, на които всички места са покрити с козирка. Много хора го назовават с името "Новия Уембли ", с цел да го разграничат от остарелия стадион, намирал се на същото място и опустошен през 2003 година.

Обиколката на стадиона от външната му страна е към 1 километър.Всеки от двата големи видеоекрана, инсталирани на стадиона, има размер, равняващ се на сбора от екранните пространства на 600 домашни тв приемника. Стадионът разполага с 2618 тоалетни - повече от всеки различен стадион в света.

Новият терен на "Уембли " е ситуиран с пет метра по-ниско от терена на остарелия стадион. Размерите му са 105x68 м, т.е. той е малко по-тесен от остарелия терен.

Козирките на новия стадион тежат 7000 тона и покриват повърхност от 44 500 квадратни метра. От тях 16 000 кв. м са преносими и могат да се повдигнат до височина от 50 м над терена. Хоризонталната и отвесната пъргавина е направена за регулирането на сянката, падаща върху терена в безоблачен ден.

По "Нова Броудкастинг Груп " и Българската национална телевизия ще гледаме всички срещи от Европейското състезание по футбол, които ще се проведат в 12 града. Турнирът през идната година ще има празник - 60 години от началото на това съревнование. Евро 2020 стартира на 12 юни идната година и ще радва почитателите на тази игра цялостен месец.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР