Футболни звезди от българското първенство събраха средства за благотворителна кауза.

...
Футболни звезди от българското първенство събраха средства за благотворителна кауза.
Коментари Харесай

Благородна кауза обедини футболни звезди

Футболни звезди от българското състезание събраха средства за благотворителна идея. Един куп сегашни и някогашни играчи от родния футбол се впуснаха в благотворителния шампионат по мини футбол ScaptoCup 2018. Състезанието се организира от 21 до 23 декември в Благоевград и имаше за цел да събере средства за родилното поделение в югозападния град.

В шампионата присъединяване взеха звездата на Левски Станислав Костов, чийто тим на финала завоюва трофея против отбора на Иван Цветков. На терена феновете видяха още футболиста на ЦСКА Кристиян Малинов, Александър Дюлгеров, Влади Златинов, Петър Златинов, Юлиян Попев, Антон Костадинов, Красимир Станоев и други. Една от изненадите на конкуренцията беше показателен мач сред Звездния тим на ScaptoCup и Лудогорец с капитан Ради Здравков. А първенецът на България стана и един от главните донори.

Футболистът на Берое Борислав Цонев пък награди гениите от четирите школи в Благоевград, сред които се състояха дуели в границите на шампионата. Той и брат му Радослав подариха също и фланелки. Свои тениски с подписи дадоха още Кирил Десподов от ЦСКА и Иван Цветков. Фурор обаче провокираха двете фланелки на именития Христо Стоичков, които бяха продадени на търг на обща стойност 6900лв.

ScaptoCup получи поддръжка от още звездни имена като Светослав Дяков - капитан на Лудогорец, Иван Горанов от Левски, Илиян Мицански от Славия, национала Страхил Попов, Пламен Марков и легендата на Манчестър Юнайтед Брайън Робсън.

Сумата, събрана за Родилното поделение към болничното заведение в Благоевград е 25 140.68 лева Турнирът се организира за втора поредна година като задачата е да се трансформира в традиция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР