Футболната конфедерация на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) съобщи, че всички нейни

...
Футболната конфедерация на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) съобщи, че всички нейни
Коментари Харесай

Страните от Южна Америка ще бойкотират световно първенство на две години

Футболната конфедерация на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) заяви, че всички нейни членки са срещу концепцията за осъществяване на международни шампионати на две години. Страните - членове на южноамериканския футбол, се срещнаха в парагвайския град Луке, където са разискали концепцията смяна на календара.

Ако проектите бъдат признати, то от КОНМЕБОЛ са подготвени да бойкотират международните шампионати.

Световната футболна федерация (ФИФА) стартира съвещания по за международни шампионати на всеки две години. Засега обаче той среща огромни рецензии и противоречие. Наскоро ДПА, че редица европейски федерации също са срещу и готвят протест.

" Няма аргументи, преимущества или оправдания за смяната, препоръчана от ФИФА. Следователно десетте страни от КОНМЕБОЛ удостоверяват, че няма да вземат участие на международно състезание, което се организира на две години ", гласи позицията на КОММЕБОЛ.

От организацията прибавят още: " " Въпросният план загърбва съвсем 100-годишната международна футболна традиция, игнорирайки историята на едно от най-важните спортни събития на планетата. КОНМЕБОЛ поддържа международното състезание в настоящия му тип, с неговите условия и системи за класиране, тъй като се е потвърдил като сполучлив модел, основан на спортни достижения и възнаграждаващи старания, гений и планувана работа ".

Очаква се на 20 декември да има среща на ФИФА, на която да бъде разискван въпросът със международните шампионати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР