Футболисти, знаменитости и инфлуенсъри от социалните медии няма да могат

...
Футболисти, знаменитости и инфлуенсъри от социалните медии няма да могат
Коментари Харесай

Без знаменитости и футболни звезди в хазартните реклами във Великобритания

Футболисти, звезди и инфлуенсъри от обществените медии няма да могат да вземат участие в реклами за залагания, съгласно нови правила във Англия, които ще влязат в действие от октомври, съобщи ББВ във вторник.

Според решението на Комитета за рекламни практики хазартните компании няма да могат да употребяват в рекламите си известни лица след младежите под 18 години. Така да вземем за пример футболистът Кристиано Ронадло от " Манчестер Юнайтед ", който преди време се появи в
хазартна реклама, към този момент няма да може да прави това.

Изпълнителният шеф на Съвета за
залагания и игри Майкъл Дъгър разяснява, че измененията целят да обезпечат бъдеща отбрана за младежите и уязвимата публика при рекламирането на хазарта.

Роналдо не е единствената футболна звезда, участваща в реклами на
хазартни компании. Бившият състезател на Арсенал и Уестхям Джак Уилшър, някогашният управител на Тотнъм Хари |Реднап, както и някогашният управител на Челси Жозе Моуриньо също неотдавна се появиха като лица в акции за залагания.

" Тези правила ще повлияят доста на рекламодателите в
хазарта, които желаят да разпространяват своите марки, употребявайки изтъкнати спортисти и звезди, както и авторитетни персони в обществените медии, известни измежду младежта ", показват от

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР