Футболистът на Берое Ибрахима Конте направи много остро изказване по

...
Футболистът на Берое Ибрахима Конте направи много остро изказване по
Коментари Харесай

Футболист на Берое: Агентът на Де Бройне ми прецака кариерата

Футболистът на Берое Ибрахима Конте направи доста остро изявление по адрес на сътрудника на Кевин Де Бройне – Патрик Де Костер, против който сега се води следствие в Белгия и има повдигнати обвинявания.

През предходната седмица Де Костер бе арестуван от полицията, откакто има съмнения, че той е правил фалшификации на документи, пране на пари и укриване на налози.

„ Кариерата ми вървеше добре в Белгия. Направих трансфер в Зюлте Варегем, когато в живота ми влезе Патрик Де Костер “, разяснява Конте в изявление за „ Walfoot “.

„ Той стана мой сътрудник и ме трансферира в Андерлехт. Заплатата ми даже не беше увеличена. Печелех толкоз, колкото в Зюлте Варегем. Получих бонус от 15 хиляди евро за подписа с Андерлехт, до момента в който сътрудникът ми си пълнеше джобовете с комисионните от прехвърлянето ми в размер на 1 600 000 евро. Затворих си очите, тъй като бях в най-големия клуб в Белгия и желаех да показвам своите качества “, прибавя Ибрахима Конте.

Две години по-късно, гвинейският национал се причисли към Остенде, откакто записа 46 мача за Андерлехт. „ Реймс ме искаше чартърен, а имах и предложения от други клубове, само че Де Костер изрично отхвърли. Той ме настани при приятеля си Люк Девроа в Остенде. Трансферът бе за малко над милион евро, с цел да си поделят комисионните още веднъж. Освен това треньорът по това време Ив Вандерхаег не ме искаше...Прекарах три години, като изиграх 23 мача и завоювах по-малко, в сравнение с в Андерлехт. И тогава към момента му имах вяра. Той ме манипулираше, казвайки, че съм като втория му наследник след Де Бройне и съм част от фамилията му. Когато други сътрудници пристигнаха и ми предлагаха да подпиша с тях, той ми разказваше за Катар и даваше красиви обещания. Но Патрик Де Костер прецака кариерата ми “, продължава футболистът на Берое.

„ На 29 години в никакъв случай не съм си мислил, че ще играя в България с цялото ми почитание към тази красива страна. В един миг нямах никакъв контакт с Де Костер. Той не ми отговаряше на позвъняванията. Затова взех решение да прережа мостовете си с него. След първия ми добър сезон в Берое, той незабавно се опита още веднъж да се свърже с мен. Блокирах го незабавно! Той просто се интересува от парите и съобщи доверието ми. Не съм сюрпризиран от това, което се случи с него. “

„ Гледам положително на моя интервал в Берое. Играя още веднъж футбол и се развличам. От началото на сегашния сезон вкарах 2 гола и имам асистенция. Печеля повече, в сравнение с в Белгия, само че по-важното е, че съм благополучен. Завръщане в Белгия? Защо не, мисля, че мога да оказа помощ на всеки тим. Сега съм окуражен да реализира нещо съществено с Берое “, сподели още Ибрахима Конте.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР