Френското предложение за започване на преговори на РС Македония за

...
Френското предложение за започване на преговори на РС Македония за
Коментари Харесай

Френското предложение влиза в македонския парламент, Фон дер Лайен в Скопие

Френското предложение за започване на договаряния на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз през днешния ден влиза в пленарната зала на Народното събрание в Скопие, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Заседанието е планувано за 13.00 часа. Председателят на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон дер Лайен ще направи послание пред народните представители в самото начало на съвещанието.

Проектът на френското председателство получи поддръжката на ръководещия Социалдемократически съюз /СДСМ/ на премиера Димитър Ковачевски и на най-голямата албанска групировка - Демократически съюз за интеграция /ДСИ/ на Али Ахмети, която взе участие в държавното управление. Подкрепа за предлагането на Париж дадоха и двете албански партии, които са в съпротива. На процедура френското предложение ще има поддръжката на към 70 народни представители в 120-местния парламент.

По време на снощния следващ митинг в Скопие водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски още веднъж се разгласи против последното предложение и прикани депутатите от СДСМ да гласоподават по съвест. Той обаче позволи, че планът на Париж може да бъде утвърден от Народно събрание. Според него това обаче " нямало никаква правна стойност ". Мицкоски още веднъж акцентира, че няма да поддържа никакви промени в Конституцията и вписването на българите в нея.

БГНЕС напомня, че в края на месец юни българският парламент с голямо болшинство поддържа френското предложение за започване на договаряния на РСМ за участие в Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР