Френското правителство представи пакет от спасителни мерки за десетки хиляди

...
Френското правителство представи пакет от спасителни мерки за десетки хиляди
Коментари Харесай

Франция помага на пекарните да се справят с високите цени на енергията

Френското държавно управление показа пакет от избавителни ограничения за десетки хиляди пекарни. Заради внезапното повишение на цените на силата, доста от тях са застрашени от затваряне. В същото време поради конкуренция от страна на супермаркетите обичайните пекарни не могат да си разрешат да трансферират тежестта от нарастването на цените върху клиентите си. 

Неотдавна президентът на Франция дефинира багетата като " 250 грама магия и съвършенство ", само че в този момент тя е застрашена поради внезапното повишение на цените на силата.

Някои пекари споделят, че към този момент не могат да си разрешат да възпламенят фурните си. Покачването на цените на маслото, брашното и захарта също не оказва помощ. 

Френското държавно управление бърза да избави обичайните пекарни от затваряне. От министерството на стопанската система оповестиха избавителни ограничения за десетки хиляди пекари. 

" Трите типа помощи, на които сега имат право 33 000 хлебопроизводители във Франция, са финансови траншове, 20% понижение, които могат да се комбинират, с цел да се получи до 40% отстъпка от фактурата, както и отлагане на заплащането на вноските за осигуровки и налози ", съобщи министърът на стопанската система Бруно льо Мер.

" Държавата няма да остави пекарите си в неволя " - това беше посланието на политиците.

В същото време поради жестоката конкуренция от страна на супермаркетите пекарите не могат да трансферират забележителните нараствания на цените върху клиентите си. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР