Френското посолство и Френският институт в България, заедно с българския

...
Френското посолство и Френският институт в България, заедно с българския
Коментари Харесай

В Деня на Европа, 9-ти май: Солидарност с Украйна

Френското посолство и Френският институт в България, дружно с българския клъстър на EUNIC – Европейската мрежа на културните институти – и по-специално с Посолството на Австрия в България, Посолството на Кралство Испания в България и Институт Сервантес-София показват своята взаимност с Украйна със специфична стратегия, която ще се организира на 9 май 2022 година от 17:30 ч. на площад „ Славейков “.

Събитието е включено в българската стратегия на Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз и се осъществя с поддръжката на Столична община.

Артистът Християн Бакалов ще преобрази фасадата на Френския институт в България с инсталацията „ PURE/Ukraine “. Създадена в цветовете на знамената на Франция и Украйна, тази творба, символизира вярата за мир, живот и съпричастност към украинския народ. „ Зрителите ще се потопят в нови прекарвания, които ще предизвикат въображението им и ще изследват чувството им за действителност и имагинерност “, споделя Християн Бакалов.

Програмата включва рецитал на украинската музикантка Юлия Рубанова, първа цигулка, Фолкс опера Виена и ще продължи с осъществявания на групата „ Latino Kopeles “, която ще накара гостите на площада да запеят с осъществявания на известни песни от Испания, Португалия, Италия, Франция, България и Украйна, в чиято поддръжка събитието се провежда.
Посетителите на събитието ще имат и опцията да прегледат благотворителната интерактивна галерия „ Малките очевидци на войната”, проведена от Kids Creativity Museum Kyiv и 121 Agency, и да създадат дарения в поддръжка на украинските деца, жертви на войната.

Цитирайки думите на огромния френския хуманист Албер Жакар „ Отсега нататък най-необходимата взаимност е тази на всички поданици на Земята “ ви каним многочислени да се присъедините към нас на 9 май 2022 година от 17:30 ч. на площад „ Славейков “.

ПРОГРАМА

17:30 ч.: Начало
Инсталация « PURE/Ukraine » на актьора Християн Бакалов
Интерактивна благотворителна галерия „ Малките очевидци на войната”, проведена от Kids Creativity Museum Kyiv и 121 Agency
18:00 – 18:30 ч.: Рецитал на украинската цигуларка Юлия Рубанова
18:30 – 19:15 ч.: Концерт на групата Latino Kopeles

Събитие с обръщение " НЕ на рашизма! Поход за независимост и мир " ще се организира в същия ден от 18:30 ч. на пл. Независимост.
`В

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР