Френският вирусолог проф. Люк Монтание, носител на Нобелова награда през

...
Френският вирусолог проф. Люк Монтание, носител на Нобелова награда през
Коментари Харесай

Откривателят на ХИВ: Коронавирусът е бил създаден в лаборатория

Френският вирусолог проф. Люк Монтание, притежател на Нобелова премия през 2008 година за откриването на вируса ХИВ, изрече съмнение, че новият ковид, пораждащ заболяването COVID-19, е бил създаден в лабораторни условия.

В изявление за френския новинарски ефирен канал " Си нюз ", ученият сподели, че с цел да стигне до тези заключения, се е опирал на проучване на структурата на вируса, която е изложена в научната разработка на френския математик Жан-Клод Перез.

Според проф. Монтание вирусът SARS-CoV-2 " съдържа детайли на вируса ХИВ, който провокира СПИН ".

Монтание сподели още, че група индийски учени са се пробвали да разгласяват проучване от подобен вид, само че са били подложени на голям напън.
" Стигнахме до извода, че с този вирус са правени операции ", сподели той. Монтание съобщи, че вирусът е бил основан в лаборатория в китайския град Ухан. Той изрече съмнение, че там са правени опити да бъде основана ваксина против СПИН.

Френският вирусолог Етиен Симон-Лориер от института " Пастьор " обаче, съобщи за Франс прес, че версията на проф. Монтание е нелепост. Вирусологът акцентира, че в новия ковид са открити напълно незначителни детайли, които участват и във всички останали вируси от същото семейство, съществуващи в природата. Това са елементи от геном, които в действителност наподобяват на доста детайли в генетичния материал на бактериите, вирусите и растенията.

Във връзка с тези изказвания представител на Елисейския замък дефинира като неоснователни известията на медии в Съединени американски щати за съществуването на някаква връзка сред появяването на новия ковид и активността на китайска научно-изследователска лаборатория в Ухан, защото досега няма никакви в действителност данни, потвърждаващи тази информация.

" Станаха доста странни неща, водят се доста следствия и имаме намерение да изясним какво се е случило ", сподели през вчерашния ден на брифинг в Белия дом президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп. " Това нещо пристигна от Китай, пострадаха 184 страни и територии, това е доста неприятно. Трябва да изясним къде е зародило това ", акцентира президентът, представен от ТАСС.

Той бе помолен да разяснява информация в медиите, че Националният институт по опазване на здравето на Съединени американски щати е отпуснал през 2015 година грант от 3,7 милиона $ през на китайска лаборатория в град Ухан, където са се правили проучвания върху коронавирусите по прилепите. Има изказвания, че болестта е прескочила оттова до близкия пазар за рибни и други скотски артикули, който стана първото огнище на епидемията. Тръмп сподели, че е чувал за решението на администрацията на президента Барак Обама да отпусне подобен грант, и даде обещание да спре заплащанията, в случай че не престават и до момента.

- Италия означи през вчерашния ден личен връх на броя на оздравелите от Ковид-19: за едно денонощие са били 2563. Това е най-голямото число оздравели от началото на рецесията, разгласи Анджело Борели, шеф на службата за гражданска отбрана, като добави, че умрелите за последното денонощие са били 575 от общо над 23 000. На Апенините през вчерашния ден имаше 107 000 регистрирани заболели, с 355 повече от предния ден. В някои райони като Торино, Неапол и Рим, тази численост спада.

- Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за световна коалиция за създаване на ваксина против COVID-19. След правенето си тя би трябвало да се възприема като публично притежание и да стане налична на всички места и за всички, написа Гутериш в Туитър. Пандемията, която стартира от Китай, засегна 2 200 000 души и лиши живота на 150 000 души до момента. По данни на университета „ Джонс Хопкинс " общият брой на инфектираните с COVID-19 в света наближава 2,215 млн. души (2 214 861). От тях близо 565 000 са оздравелите от болестта, прецизират от американския университет.

- Германия с над 3800 смъртни случая е релативно по-слабо наранена и разгласи, че пандемията в страната е под надзор. Световната здравна организация предизвести да не се вършат съпоставения сред обособените страни, защото всяка от тях се намира на друг етап от пандемията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР