Френският вътрешен министър Жералд Дарманен разпореди забрана за пропалестинските демонстрации,

...
Френският вътрешен министър Жералд Дарманен разпореди забрана за пропалестинските демонстрации,
Коментари Харесай

Франция забрани пропалестинските демонстрации

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен разпореди възбрана за " пропалестинските демонстрации, защото има възможност те да провокират нарушавания на публичния ред " и да последват арести, съобщи Франс прес.

 

Министърът изпрати тази заповед до префектите с депеша, с която Агенция Франс Прес съумя да се запознае. От министерството оповестиха за Агенция Франс Прес, че арестите ще се ползват към " уредниците и нарушителите на реда ".

Еврейските учебни заведения в Амстердам от на следващия ден ще затворят порти, заяви през днешния ден пред Ройтерс организацията на еврейските деца " Шайдер ", на фона на кървавия спор сред Израел и палестинските бойци от " Хамас ".

" Шайдер " не уточни повода за затварянето, само че удостовери известията в нидерландските медии, съгласно които решението е взето предвид на сигурността на учениците и учителите.

 

Сред нидерландската еврейска общественост има опасения от произшествия, откакто " Хамас " прикани за митинги в целия мюсюлмански свят на следващия ден в поддръжка на палестинците, заяви нидерландската новинарска организация AНП, като се базира на нидерландския Център за информация и документи " Израел ".

 

Белгия укрепва сигурността на еврейската общественост в страната написа през днешния ден в обществената мрежа " Екс ", белгийският министър председател Александер де Кро, като добави, че се демонстрира " нараснала зоркост към антисемитски офанзиви " след нападението на " Хамас " против Израел предходната събота.

Премиерът сподели също по този начин, че Белгия ще върне назад блокираните белгийски туристи от Израел.

 

След офанзивата на " Хамас " против Израел и последвалия боен отговор от страна на еврейската страна в Германия се следиха голям брой антисемитски прояви, съобщи ДПА.

 

Полицията се намеси по отношение на демонстрациите за взаимност с Израел и на пропалестинските манифестации в няколко немски града.

В Берлин нощес стотици хора се събраха в квартал " Нойкьолн ", макар възбраната за осъществяване на пропалестински демонстрации там.

Полицията се намеси няколко пъти, с цел да предотврати по-големи събирания, и заяви, че е имало няколко конфликта.

 

Берлинската полиция е забранила демонстрацията заради опасения от антисемитски викания и прославяне на принуждение или насилствени дейности. Забраната беше доказана от административния съд в границите на кратко произвеждане.

 

От събота насам управляващите са записали повече от 30 престъпни нарушавания, свързани със неразрешена символика, плакати и провокаторски речи, показва ДПА.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР