Френският външен министър обвини Австралия и Съединените щати в лъжа

...
Френският външен министър обвини Австралия и Съединените щати в лъжа
Коментари Харесай

Скандалът на годината! Франция обвини в лъжа Австралия и САЩ относно новия договор за сигурност

Френският външен министър упрекна Австралия и Съединените щати в неистина по отношение на новия контракт за сигурност, който накара Париж да отзове своите посланици от двете страни. Жан-Ив льо Дриан също по този начин упрекна страните в " лицемерие, съществено нарушаване на доверието и пренебрежение ".

Пактът, прочут като АУКУС, осуети многомилиардна договорка, подписана сред Франция и Австралия.

Австралийският министър председател Скот Морисън съобщи, че е работил в поддръжка на националните ползи на страната:

" Разбира се, че това е огромно отчаяние за френското държавно управление и тези, които работят по плана. Аз разбирам тяхното отчаяние, само че в това време Австралия, като всяка суверенна нация, би трябвало постоянно да взима решения, които са в най-хубав интерес за националната защита. "

Премиерът акцентира, че френското държавно управление " би имало всички учредения да знае, че Австралия има дълбоки и съществени опасения, че договорката за 37 милиарда $, подписана през 2016 година, а точно Франция да построи 12 стандартни подводници, " няма да дава отговор на австралийските стратегическите ползи ".

Споразумението АУКУС, в което също по този начин взе участие Англия, планува Австралия да получи технологията за създаване на подводници с нуклеарен мотор като метод за противопоставяне на въздействието на Китай в оспорваното Южнокитайско море.

Франция беше осведомена единствено часове преди общественото оповестяване на договорката по-рано тази седмица.

В изявление за френска телевизия Льо Дриан сподели, че сред съдружниците тече „ сериозна рецесия “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР