Френският производител на автомобили Рено и британската компания Кънектед Енерджи

...
Френският производител на автомобили Рено и британската компания Кънектед Енерджи
Коментари Харесай

Стари батерии от електромобили "Рено" ще се използват в станции за бърз заряд

Френският производител на коли " Рено " и английската компания " Кънектед Енерджи " показаха първите по рода си станции за бърз заряд на коли на ток, които употребяват остарели акумулатори от електрически автомобили. Това решение взема решение по едно и също време два казуса - следващо потребление на към този момент негодните за задвижване на транспортно средство батерии и създаване на станции за бърз заряд, където е невероятно, или прекомерно скъпо, да се докара електричество с нужните характерности.

Тайната на зарядните стании " И-Стор " (E-STOR) се крие в това, че батериите в тях се зареждат от ток със общоприети индикатори, само че отдават съхранената сила с нужните характерности за бърз заряд. Първите две устройства са конфигурирани на автомагистрали в Белгия и Германия.

Нормалният витален цикъл на една батерия за електрически автомобил е осем-десет години. Дори след бракуването си те имат задоволително потенциал, с цел да се употребяват за други потребности, като аварийна мощ, да вземем за пример. Така, преди да се премине към скъпото преработване на акумулаторите те намират в допълнение приложение, което води и до събаряне на цената им.

Зарядните станции " И-Стор " могат да се свържат към вятърни генератори и слънчеви панели, което разрешава монтажът им даже тук-там, до които няма построена електрическа мрежа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР